Nummelan Lentokeskus ry hakee yhteistyötahoja historiallisen lennonjohtorakennuksen kunnostukseen

Nummelan Lentokeskus ry ryhtyy kunnostamaan lentokentän vanhaa lennonjohtorakennusta.

Vuonna 1940 valmistunut puinen rakennus on historiallisesti merkittävä, sillä se on ilmeisesti ainoa jäljellä oleva sota-ajan kentille rakennettu lennonjohtorakennus. Rafulana tunnettu rakennus toimi 1980- ja 1990- luvuilla purjelentäjien kahviona ja taukotupana, viime vuosina sitä on käyttänyt lähinnä Vihdin LA-kerho VINLA.

Nyt se on kunnostuksen myötä tarkoitus ottaa yhteiseen käyttöön lentäjien ja VINLA:n jäsenten kanssa. Kesällä siinä voisi olla jälleen lentäjien kahvio ja se toimisi samalla myös harjulla liikkuvien ulkoilijoiden sekä kentän ilmailijoiden kohtaamispaikkana. 

Nummelan Lentokeskus ry hakee nyt yhteistyökumppaneita kunnostusprojektilleen. Lautarakenteinen rakennus on päässyt melko huonoon kuntoon ja ammattitaitoista talkooapua tarvitaan timpurintöissä sekä katto- ja ikkunaremonteissa. Yritykset voivat tukea hanketta myös raha- tai materiaalilahjoituksin.

Tarkoitus on mm. rakentaa nykyisen huopakaton päälle peltikatto. Remontin valmistuttua kiinnitetään lennonjohdon seinään metalliset laatat, joihin on kirjattu kentän historiaa ja jatkosodassa kentältä operoineet laivueet sekä kunnostusprojektin yhteistyökumppanit. 

Vanha lennonjohtorakennus tulee yhdistämään hienolla tavalla kaksi harrastajapiiriä kentän historiaan sekä Nummelan asujaimistoon.

 

Lisätietoja:
Nummelan Lentokeskus ry
Harri Mustonen
040 709 4854
moc.l1519146098iamg@1519146098irrah1519146098.neno1519146098tsum1519146098

Tiedote pdf muodossa: rafula-kunnostus

 

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post comment