Nummela-75

 

Elämäsi purjelentäjänä alkaa saapuessasi kurssille Nummelaan…

Peruskursillamme hankit riittävät tiedot ja taidot purjelentokoneella lentämiseen. Nouset uuteen elementtiin, ilmaan, joka tarjoaa taatusti uusia elämyksiä. Pääset uuden monipuolisen ja haastavan harrastuksen pariin. Opettajien ja Nummelan Lentokeskuksessa vierailevien asiantuntijoiden opastuksella perehdyt moneen lentämiseen liittyvään oppiaineeseen alkaen aerodynamiikasta ja päätyen meteorologian salaisuuksiin.

 

Purjelennon peruskurssin tähtäimenä on purjelentäjän lupakirjan saaminen.

Moduulikurssi on vaihtoehtoinen tapa suorittaa purjelentolupakirja. Siinä koulutus on jaettu kolmeen viikon mittaiseen moduuliin. Teoriakoulutus on oltava suoritettuna 3. moduulille tultaessa.
Esittelykurssilla pääset kokeilemaan purjelentoa kahdella lennolla ja käydään lyhyesti läpi purjelentoon liittyviä asioita.

Tahdon Takaisin Taivaalle (TTT) – kurssi on tarkoitettu purjelentäjälle, jolla on taukoa purjelennosta. Tähtäimenä on lupakirjan uusiminen ja riittävän rutiinin palauttaminen, jotta lentäminen olisi turvallista.

Purjelentäjän peruskurssi moottorilentäjille on tarkoitettu niille joilla on voimassaoleva PPL. Kurssiaikataulu sovittava etukäteen rehtorin kanssa

Nuorisoleiri on suunattu alle purjelentokurssi-ikäisille, joita lentäminen viehättää. Tarkoituksena perehdyttää nuori ilmailun saloihin lennokeita lennättämällä, kyytiläisenä purjekoneessa ja/tai moottorikoneessa sekä tutustumiskäynnein pääkaupunkiseudun ilmailukohteisiin.

Purjelentäminen

Parasta purjelennossa on tietenkin itse lentäminen. Näkymät ovat 2 km:n korkeudesta, hiljaisuuden keskeltä, huikeat. Alas jäävät järvet, pellot ja metsät. Ylhäällä ovat pilvien huiput ja sininen taivas.

Toiseksi parasta purjelennossa ovat muut purjelentäjät. Lentäessä olet yksin, mutta kentällä on aina muita lentäjiä, joiden kanssa illat jatkuvat joskus aamun sarastukseen saakka.

Nummelan Lentokeskus ry. kouluttajana

Purjelennon peruskouluttajana NLK on maan suurimpia kouluttaessaan vuosittain lähes parikymmentä oppilasta.

Koulutuskalustona on kaksi ASK-21 -koulukonetta. ASK-21 on Saksassa valmistettu kaksipaikkainen lujitemuovikone, joka ominaisuuksiltaan sopii erinoimaisesti purjelennon perus- ja jatkokoulutukseen.