Purjelennon peruskurssille voivat osallistua lähes kaikki

CharlottePeruskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole aiemmin minkäänlaista lentolupakirjaa. Kurssille pääset jo 14-vuotiaana, mutta lupakirjan saat vasta 16-vuotiaana. Suoritettuasi kurssin 15-vuotiaana voit lentää opettajan valvonnassa yksinlentoja kunnes  saat oman lupakirjan.

Kurssille pääsyvaatimuksena on hyvä suomen kielen taito. Voimme kysynnän mukaan järjestää myös englannin kielisiä kursseja.
Purjelentäjäksi haluavan terveydelle ei ole erityisvaatimuksia, normaali terveys riittää, silmälasit eivät ole este. Ilmailulääkärin tarkastuksen läpäistyäsi saat lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen eli ns. ”medikaalin”.

Kurssivaihtoehdot

Oppilas voi osallistua kolmen viikon mittaiselle leirimuotoiselle peruskurssille tai hän voi neuvotella pidemmälle ajalle jaksotettuun koulutukseen osallistumisesta. Moottorikonepiloteille voidaan järjestää oma kurssi (iltakurssityyppinen), jossa otetaan huomioon lupakirjan tuomat helpotukset.

Uutuutena tarjoamme peruskurssin moduuli muotoisena, kolmeen osaan jaettuna kurssina.

Kurssiaikataulut

Kausi 2018:

Leirimuotoiset peruskurssimme (P1, P2) ovat kestoltaan noin 3-4 viikkoa. Kurssien aikana opetellaan sekä teoria että käytännön lentotaito. Erillisen teoriakurssin käynyt voi myös hyvin osallistua leirimuotoiselle kurssille, mutta teorian käymistä ennalta ei edellytetä. Teoriakurssin käyminen jo keväällä antaa hieman joustoa kurssin aikatauluihin.

Peruskurssi 1: kesäkuu
Peruskurssi 2: heinäkuu

Ota yhteyttä lentokeskukseen, niin voimme keskustella sinulle parhaiten sopivasta koulutusaikataulusta.

Mitä koulutukseen sisältyy?

Peruskurssi sisältää 50 lentoa kaksipaikkaisella purjelentokoneella. Oppilas lentää näistä vähintään 10 yksin, mikäli hän edistyy normaalisti. Lentotunteja kurssilla kertyy vähintään 10 tuntia.

Lento-osuuden lisäksi kurssimaksuun sisältyy n. 45 oppituntia teoriaopetusta, oppimateriaali, loppukoe teoria-aineista ja tarkastuslento. Lupakirjan lunastamisesta perii Ilmailulaitos erillisen maksun.

Kurssien hinnat

KurssiHinta
Purjelennon peruskurssi, (moduulit 1+2+3+teoriakurssi)2750 €
Purjelennon peruskurssi, NLK:n teoriakurssin suorittaneelle (teoriakurssista alle 2 v)2500 €
Purjelennon peruskurssi, moduuli 1 (17 lippua)1000 €
Purjelennon peruskurssi, moduuli 2 (17 lippua)900 €
Purjelennon peruskurssi, moduuli 3 (16 lippua)850 €
Purjelennon esittelykurssi (1 lento, 500m hinaus)100 €
Purjelennon esittely- ja tutustumiskurssi (2 lentoa)200 €
Purjelennon esittelykurssi (1 lento, 1000m hinaus)200 €

Peruskurssi voidaan jakaa lento-oppilaan ja lentokeskuksen välisellä sopimuksella osiin, jotka voidaan maksaa erikseen.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.